Attefallshus- гостевой дом
Parhus - двойной дом
Radhus - рядный дом
Attefallshus
Parhus
Radhus
Husmodeller
Villa
Bostadshus
Ekonomi
Våra Hus
Typ av entreprenad & Avtal
Tips&Råd
Viktigt att tänka på inför husköp
Карта проектов
Färdigställda projekt
Hitta säljkontor
Huvudkontor Stockholm
OPTIMEA HUS som leverantör och entreprenör kan hjälpa till med allt inom projektering, bygg, vvs, vs och el (förutom markarbete).

Kontakta erfarna markentreprenörer, begär offerter och referenser och välj den som passar er bäst.
СТРОИТЕЛЬСТВО
Vi på Optimea är medvetna om att det är ett stort beslut att bygga ett nytt hus. Därför rekommenderar vi dig att förbereda dig väl och att ha följande saker i åtanke innan du påbörjar bygget av ditt nya hus.

VIKTIGA SAKER ATT TÄNKA PÅ INNAN DU PÅBÖRJAR DITT BYGGNADSPROJEKT

Till att börja med är det viktigt att tänka över vilken storlek på huset som passar just din livssituation, dina behov och framtidsplaner.

Det är också viktigt att fundera kring orienteringen av huset och dess uteplatser på tomten, utifrån t ex ljusinsläpp och för att du som boende ska kunna ta till vara på solen under så många timmar som möjligt.

Ett råd: Ta kontakt med dina blivande grannar i ett tidigt skede för att informera om ditt kommande husbygge. På så vis kan du minska risken för onödiga diskussioner som kan uppstå under pågående byggnadsprojekt och förekomma eventuella oenigheter som kan påverka projekttiden negativt.

Tidig planering

El-och VA

Ta kontakt med lokala leverantörer för att ta reda på var i närheten av din tomt som det finns anslutningspunkter för EL- och VA-ledningar, samt vad det kostar att ansluta sig.

Geoteknisk undersökning

Beställ en geoteknisk undersökning av marken för att ta reda på markens bärighet, om det finns en risk för berg som behöver sprängas eller om det är en lerig plats som kanske behöver förstärkas och pålas. På så vis slipper du råka ut för otrevliga överraskningar och onödiga utgifter som annars kan dyka upp under ett pågående byggnadsprojekt.

Huslån

Ta kontakt med några banker för att diskutera era husplaner, och välj en bank som kan ge bland annat lånegarantier.

Varmt välkommen att kontakta oss om din bank behöver ytterligare information.

Bygglov

Ta kontakt med kommunens bygglovsavdelning i ett tidigt skede för att ta reda på vilka regler som gäller för området där du ska flytta in samt vilka regler som gäller specifikt för just din tomt. Frågor att ställa är t ex: Vad är den max tillåtna höjden på huset? Finns det några särskilda bestämmelser avseende val av kulör när det gäller fasad eller takbeläggningsmaterial, enligt områdets allmänna arkitekturstil? Hur stor yta av tomtens mark kan bebyggas med grundplatta? Glöm inte att räkna in kostnader för bygglovshandlingar (och A-ritning om du väljer egen design av huset).

Varmt välkommen att beställa en huskatalog för att i lugn och ro kunna bläddra igenom vårt spännande utbud av olika husmodeller. Låt dig inspireras av våra färdiga modeller eller hitta en modell som du önskar utgå från som grund, när du designar ditt eget drömhus. Beställ katalogen redan idag, så kommer den vara hos dig inom två till tre dagar.
Beställ huskatalog
Kontakta oss
När du har funderat klart och är redo för nästa steg är du varmt välkommen att kontakta oss. Vi finns på många orter i Sverige och kan leverera hus till samtliga orter i landet, från syd upp till norr